Link til forsiden
Udprint af siden
Link til sitemap
Link til adgangforalle.dk

Om Solgaven i Vejle

Solgaven er oprindelig et plejehjem bygget af Dansk Blindesamfund i 1976.

I 2007 blev Solgaven færdig med modernisering, og lejlighederne fremstår nu som moderne handicapvenlige plejeboliger specielt indrettet til synshandicappede.

Solgaven modtager borgere fra hele landet, og medlemskab af Dansk Blindesamfund er ikke en forudsætning for visitation til Solgaven.

På Solgaven laves måltiderne i et moderne centralkøkken; beboerne kan vælge at købe al maden herfra, men de kan også vælge selv at lave feks. morgenmad eller aftensmad i deres eget lille køkken.

Solgaven har nyindrettet trænings-og fysioterapi-faciliteter, som også kan benyttes af pårørende. Beboerne kan, hvis de ønsker det, benytte fællesvaskeriet, ligesom de kan vælge at få ordnet hår og fødder hos frisør og fodterapeut på Solgaven.

I beboernes kiosk kan toiletartikler, nydelsesmidler m.v. købes i begrænset omfang, og i net-cafeèn har beboerne adgang til et antal PC.

Aktivitetscentret på Solgaven tilstræbes brugerstyret og tilbyder oplevelser og aktiviteter, der er velegnet for synshandicappede.

Solgaven er selvejende, og bestyrelsen har indgået driftsoverenskomst med Vejle kommune.

Boligerne administreres af Vejle kommunes boligadministrationskontor efter lov om almenboliger, dvs, at man betaler indskud og får boligydelse.

Centret har 54 lejligheder- til 7 af disse lejligheder har personer under 65 år fortrinsret.

I Solgavens aktivitetscenter kommer tillige hjemmeboende synshandicappede, der er visiteret til dagophold på Solgaven.

Udearealerne er nyanlagte med speciel hensyntagen til tilgængelighed for synshandicappede og mennesker med ganghandicap.

Solgaven er rygefrit for personale i arbejdstiden. Beboere og gæster kan ikke ryge i fællesarealerne.

Solgaven | Solgavealle 14 | 7100 Vejle | Tlf. 75 81 62 11 | solgaven@Opdater venligst din browser!vejle.dk