Om Beboerne

På Solgaven er et synshandicap ikke nogen hindring. 
Anton starter hver dag kl. 7 med at gå den første tur på den afmærkede sti – for en gammel landmand skal da ud i alt slags vejr.

Elvira sover længe, så kl. 10 sidder hun stadig i sin morgenkåbe med den sidste kop morgenkaffe. Syn og hørelse driller, men alligevel trækker løbebåndet og massagestolen i træningsrummet senere på dagen.

Knud er første mand i Solpletten, som Solgavens aktivitetscenter hedder. Han tager kaffevognen med og fordeler kaffe og rundstykker, for han har helt styr på, hvem der kommer hver dag.

De fleste beboere køber al deres mad via Solgavens køkken, men enkelte beboere sørger selv for at tilberede nogle af måltiderne.

Johan mener, at man skal sørge for at gå på slankekur, før man flytter ind, for de laver så god mad, at man tager på, og det er der vist flere, som har erfaret.

Middagsmaden er et af dagens samlingspunkter, hvor der også bliver informeret om, hvad der sker af aktiviteter. Der er et alsidigt program ugen i gennem.

Beboerne vælger frit, om de deltager i aktiviteterne. Nogle synes, at der er størst kvalitet i at få lov at være i fred i sin egen lejlighed.

Blinde og svagsynede er heldigvis mindst lige så forskellige som alle andre, og på Solgaven sætter vi pris på det. Her er der plads til både jyder, fynboer og sjællændere og det uanset, om man er 50 eller 100 år.

I forbindelse med indflytning får man normalt besøg af personale fra Solgaven


Der bliver mulighed for at stille spørgsmål, og der udleveres en beboerbrochure med detailoplysninger om livet på Solgaven.

Beboeren opfordres til- evt. sammen med familien til at få noteret en livshistorie, så personalet kommer til at kende den person, de skal pleje, lidt bedre.


Det er selvfølgelig helt frivilligt, ligesom man selv bestemmer, hvad man vil fortælle om.